Olin tänään äitin kanssa puhelimessa, kysyi tulemmeko illalla saunaan, mitään varmaa en luvannut.

Myöhemmin oltiin puhelimessa uusiksi, oli kuulemma saunan kanssa jotain ongelmia,pukkaa savut taas kaikki sisälle ja hiiret syöneet jotain tiivisteitä tai eristeitä, meni hiukan ohi  tai yli minun ymmärryksen ja sanoinkin äitille, että katotaan kun tuun illalla esityksistä.

Kotiuduin hyvissä ajoin ja isännys kysyi:"mihin aikaan se sauna anoppilassa sitten on?

johon että:"en kyllä osaa sanoa, jäi hiukan epäselväksi kun saunan vedon kanssa ongelmia pitää varmaan soittaa ja kysyä onko ne enään edes hengissä?"

Isännys soittaa ja äitini valittaa hiukan saunan kitkerää hajua, mutta vakuuttaa, että:"kyllä löylyt saa".

Lähdemme siis naapuriin katsastamaan tilannetta ja sieltähän vanhukset huikkaavat saunan  verannalta, meidät sinne.

Mielestäni siinä verannalla jo haiskahti ikävästi, mutta aattelin että saattaa johtua ihan tupakan sanusta kun kaksi siinä pössyttelee pienessä tilassa.

Sitten äiti avaa saunan oven ja meinaan selälleni lentää, eihän siellä voi saunoa, niin kauhee haju tuli vastaan.

Kilttinä tyttönä kuitenkaan en ihan ensimmäisenä tahdo olla valittamassa ja narisemassa hajusta vaan päätän olla hiljaa ja ootella kun vanhukset häippäsee, mietin uudestaan miten tämän sauna reissun kierrän, hajusta päätellen saunaan ei voi mennä, hiukset kuitenkin pitäisi pestä, ei muuta kuin urheasti saunaan, vaikka sitten ovet auki pihalle asti, mutta hiukset pesen, nostan katseeni ylös ja mitä H**vettiä!!!! PELLIT ON KIINNI!!!!

Justiinsa juu nääs päivää, saunan pesä vois vetää aavistuksen paremmin kun ois pellit AUKI!

Ihme että vanhukset ei oo kuolleet häkä myrkytykseen saunoessaa, pellit kiinni=(

Siis aivan käsittämätöntä, pellit auki, saunan tuuletus ja päästiin ottamaan kunnon löylyt.

Sisälle kun päästiin aloitin ripityksen!!Ei ollut tämä äitini mies tajunnut peltejä avata kun saunan lämmityksen aloitti kun vasta kesällä sauna on tutuksi tullut, eikä äitini ollut tajunnut tarkistaa onko pellit auki, ihmetellyt vaan kun savut tulee jokaisesta lävestä/kolosta  ulos ja silmiä kirveltää.

Ensi kerralla kuulemma tietää tarkistaa pellit jos ei ole kiukaassa vetoa, oli meinannut että johtuu tämäkin siitä kun ulkona sataa ja on matalapainetta.

*huokaus*