Äidilleni eilen soittaessani, huomasin että pienessä nousussa ollaan no joopa jooo syykin selvis kun oli kerran vieras tulossa ja yhdessä siinä heille olivat menossa.

Koko viikonlopun piti vieraan kylässä olla.

Tänään soi puhelin, örvellystä ja örinää toisessa päässä ja koitin pitää ääneni iloisena ja kuulostella onko kaikki hyvin ym.

Joo sönkötyksestä sain selvää, että vieraan pitää lähteäkkin jo tänään kotiin, tarvitaan linja-auton aika taulua miten busseja menee ilmoitan ajat, äitini pahoittelee kun ei vieras meille ehdi johon sanonkin, että teidän vierashan hän onkin, eikö meiltä sitten lapset ehtisi sinne johon ilmoitan että eivät ehdi eihän täällä ole kuin joka toinen kotonakaan.

Lopettelemme puhelun, menee hetki kun taas puhelin soi, mimten niitä linja-autoja menee, sitten pyydänkin tämän  vieraan puhelimeen ja ilmoitan ajat.

Lopettelemme puhelua, kunnes puhelin taas soi ja nyt ongelmana on kun ei saada taksia tilattua. voinko taksin soittaa.

Juuh... voin ja lupaan ilmoittaa kun taksi on tilattu.

Etsin netistä numeron ja tilaan vieraalle taksin, soitan vielä äitini puhelimeen ja pyydän vieraan puhelimeen jolle ilmoitan ajan koska olla pihalla valmiina.

Toivotaan että on paikalla sitten ja toden näköisesti onkin koska ajatuksen juoksu tuntui olevan aavistuksen kirkkaampi kuin äidilläni.

ja jos kaavan mukaan  nyt mennään eteen päin niin  huomenna on morkkis ja sitten aletaan minun mollaaminen ja piikittely.Aivan kuin minä oisin syyllinen siihen kun viikonloppu ei mennyt niinkuin oli suunniteltu ja minähän sitä viina heidän kurkustaan olen alas kaatanut.